” Sam svoj gazda nije samo obična knjiga za pomoć u osobnom razvoju. Sam svoj gazda je svojevrsan “prozor” u živote uspješnih ljudi iz regije koji će Vam pružiti potrebnu motivaciju da postanete sam svoj gazda”

Ivica Penić, vlasnik www.mariviam.com

“Knjiga je toliko rezonirala sa mnom da mogu samo reći – hvala – iz dubine svog srca.
Savjeti su kratki, i bez puno filozofije i velikih riječi. Knjiga se čita lako i u jednom dahu.”

Ivan Petković

“Danas sam u pošti u Malom Lošinju kupila  knjigu Sam svoj gazda. Pročitala sam je u dahu, sada čitam još jednom. Hvala puno, unutra piše sve ono što meni, kao poduzetnici u ovom trenutku treba. Imam osjećaj da više nisam sama i da je sve ono sto sada prolazim tako normalno i tako često kad si “sam svoj gazda”. Nemam više grižnju savjesti, nisam više stroga prema sebi i dalje se bojim, ali unatoč strahu idem dalje :-)) Hvala ti, motivirala si me, podučila i inspirirala za dalje. Knjiga je blagoslov za svakog poduzetnika, nadam se da će je još puno njih pročitati. ”

Anamarija Pažin Morović, vlasnica Laurus SlowSPA u hotelu Aurora u Malom Lošinju

 

„Na jednoj od svojih životnih prekretnica, u trenutku kad činim zaokret u svom životu i ulazim u poduzetničke vode,u ruke mi stiže fenomenalna knjiga SAM SVOJ GAZDA, hrabre, uspješne i nadasve inspirativne autorice Kristine Ercegović. U životu ništa nije slučajno, stoga i ova knjiga stiže u PRAVO VRIJEME NA PRAVO MJESTO! Svatko tko osjeća da je vrijeme da preuzme 100% odgovornost za svoj život, da je vrijeme da počne živjeti u skladu sa sobom, a ne prema očekivanju drugih, a možda ne zna kako ili mu nedostaje hrabrosti ili motivacije, jednostavno treba u ruke uzeti knjigu SAM SVOJ GAZDA i krenuti. „

Kristina Bulešić, vlasnica www.inspiracija.hr
“Ugodno se smjestivši u svoj kauč, uz kavu, ali i uz brzo kucanje srca od uzbuđenja, pročitala sam knjigu Sam svoj gazda “u švungu”! Hvala puno na inspirativnoj knjizi, punoj ozračja podrške, prijateljstva i poruke – i vi to možete, samo ako tako odlučite! I najvažnije, zaista korisnih informacija i savjeta. Prepoznala sam se u toliko segmenata, ne spavam od uzbuđenja već tjednima, pa se nadam da sam na dobrom putu!

Jelena Vukmirica Makovičić, glumica i vlasnica ACTLAB

“Sam svoj gazda knjiga je koju bi trebalo zvati poduzetnička početnica I koju bi svaki budući poduzetnik trebao pročitati, a oni već postojeći s vremena na vrijeme utvrditi gradivo. Puno kvalitetnih i korisnih savjeta koje nažalost većina nema gdje naučiti. Neki će vam se možda učiniti trivijalnima, no svejedno ih primijenite u poslovanju. Ono što je meni osobno bilo bar jednako važno su vrlo poticajne priče stvarnih poduzetnika. Vrlo korisno i motivirajuće. Vraćat ću im se kad god osjetim nedostatak motivacije.  Vjerujem kako će ova knjiga biti točka na I većini onih koji su se odlučili krenuti u poduzetništvo, ali još nisu skupili hrabrosti. Na kraju, vjerujem kako Kristina ima još puno toga za reći i prenijeti iz svoga znanja i iskustva, tako da se jako veselim njezinoj sljedećoj knjizi”

Miroslav Skender, coach

“Autorica ovom  knjigom mijenja percepciju uspjeha na našim prostorima. Znanje, kreativnost, komunikacija, hrabrost, odlike su junaka ove knjige, koje će potaknuti čitatelja da preispita svoje vještine i krene u nove izazove”.

Vesna Trnokop -Tanta, potpredsjednica HGK-a za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU-a
“Kristina je pravi primjer poduzetnika. Uspjela je prenijeti svoje poduzetničko i životno iskustvo kao i iskustva svojih kolega i prijatelja i pretočiti to u ovu knjigu te nadam se potakla barem jednog novog poduzetnika da krene u poslovni poduhvat.”

Mihovil Barančić, predsjednik CRANE-a, Hrvatske mreže poslovnih anđela i suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva

“Rizično je biti poduzetnik. Knjiga Sam svoj gazda svima nam daje dodatni poticaj na tom putu. Veoma inspirativna, istovremeno obiluje nizom konkretnih informacija i savjeta. Svakako nezaobilazno štivo za svakog poduzetnika i onog koji to želi postati.”

Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u

Recenziju popularnog bloga ČITAJ KNJIGU pogledajte na  http://citajknjigu.com/covjek-koji-je-trazio-srecu-laurent-gounelle-sam-svoj-gazda-kristina-ercegovic/

 

 

“Neobična knjiga. Posvetio sam joj, čak, istoimenu priču na blogu.

Kupio sam ja nju. Ali kupila je i ona mene. Ponajviše iskrenošću i jednostavnošću. Mnogi autori koji postignu uspeh u privatnom biznisu, objave knjigu pokušavajući da dokažu kako je njihov put najbolji i najispravniji. I da, ukoliko budete sledili pravila, dostići ćete isti uspeh kao i on. Moguće, da smo svi isti. Ali nismo.
Kristina to razume. Ispričala je sopstveno iskustvo, bez ambicije da savetuje, popuje, dokazuje… Nije objašnjavala kako da se postavi biznis, šta mora da se ima, bez čega ne sme nikako…

Kristina je ispričala kako se osećala u svakom trenutku razvoja svoje firme. Prenela nam je svoje strahove, prve radosti, kao i žrtve koje je podnela da bi stigla do uspeha. Ne tvrdi da je njen put jedini mogući. Svako ima svoj put do uspeha. Razlikuje se od čoveka do čoveka. Ali, osećanja kroz koja prolazi većina preduzetnika su slična. Osećaji sumnje, podrške, samouverenosti, nemoći, želje za odustajanjem… Ponekad sve to zajedno na dnevnom nivou. Kristina nije opisala samo one lepe momente kada se dostigne uspeh. Opisala je i sve one raskrsnice na kojima se preduzetnik dvoumi. Dok sam čitao ovu knjigu stekao sam utisak da nije toliko važno koji put se izabere, jer će svaki doneti nešto novo i drugačije… Važno je da taj put gradimo. Važno mi je saznanje i da su svi preduzetnici prošli kroz slične faze razvoja firme. I osobina koja razlikuje preduzetnike od ostalih poslovnih ljudi.

To što žele da izgrade sopstveni put.

Recept za knjigu: Knjigu možete koristiti na sličan način kao test na trudnoću. Ukoliko, nakon čitanja knjige, ne dobijete pojačanu želju za stvaranjem sopstvene firme i ne osetite grčeve u donjem delu stomaka, onda možda još nije vreme da postanete preduzetnik.

Podvučeno markerom: „Najvažnije prodajno načelo je uvek se postaviti u poziciju kupca-njega samo zanima šta je tu za njega, koju korist on ima ako to kupi. Moramo sebe naučiti da razgovaramo rečnikom kupaca, koristiti se rečima koje oni razumeju, koje su njima bitne, koje su domen njihovog interesa i njihove odgovornosti. Ono što svima mogu sa sigurnošću potvrditi jeste da se posao ne sklapa tako što sedite sami kući za računarom. Morate izaći. Svuda vas treba biti. Učlanite se u udruženja, istražuje, čitajte poslovne novine, krećite se među poslovnim ljudima, jer posao se sklapa sa ljudima.“

Knjiga u jednoj rečenici: „Svi smo mi jedinstveni, imamo razne talente i na nama je da ih iskoristimo, realizujemo, da ispunimo svoju svrhu, da ostavimo trag, da na ovaj ili onaj način svet ne bude isti kada odlazimo s njega.“

Vladimir Miletić, Dnevnik jednog direktora: Sam Svoj gazda